7 Dagen Water Challenge

18 april 2023

Gisteren is de 7 Dagen Water Challenge gestart. Juvat Westendorp, ambassadeur van JOGG, heeft het startschot gegeven bij Kindcentrum de Loft in gemeente Sittard-Geleen en VMBO Holz in Kerkrade.

 

Bijna 11.000 kinderen/jongeren van kinderopvangorganisaties, basisscholen en voortgezet onderwijsscholen uit de 14 Zuid-Limburgse gemeenten doen mee. Ook jij kunt meedoen: Drink 7 dagen lang water in plaats van andere drankjes. Want water is een frisse en gezonde dorstlesser. Het bevat geen suiker of calorieën en er is altijd wel een kraan in de buurt! Na deze Challenge maak jij in de toekomst vast ook vaker de keuze voor een glas water.

 

Water drinken, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

 

Diksap, cola, appelsap of AA-drink, overal verkrijgbaar maar mierenzoet. Drankjes met enorm veel suiker erin. Veel kinderen krijgen dit al van kleins af aan en zijn eraan gewend. Wist je dat kinderen per jaar maar liefst 6 kilo suiker binnenkrijgen door het drinken van zoete drankjes? Het voedingscentrum adviseert om drankjes zonder suiker te geven, zoals water en (lauwe) thee zonder suiker. Dat is gezond en zo went je kind niet aan een zoete smaak. Kinderen van 1-13 jaar hebben ongeveer tussen de 1 en 1,5 liter drinken per dag nodig. Het advies aan kinderen vanaf 14 jaar en volwassenen is om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter te drinken.

 

Doel van de 7 Dagen Water Challenge

 

Van 17 april 2023 t/m 23 april 2023 gaan de deelnemers op de kinderopvang, school en in de thuissituatie meer en bewuster water drinken. Ook pedagogische medewerkers, leerkrachten en ouders vragen we om mee te doen en het goede voorbeeld te geven. Met dit initiatief hoopt JOGG dat kinderen in de toekomst vaker de keuze maken voor het drinken van water en zoete drankjes laten staan.

 

JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde toekomst)

 

De 7 Dagen Water Challenge is een initiatief van JOGG Zuid Limburg. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. In Zuid-Limburg ondersteunt iedere gemeente JOGG. Zo werken gemeenten toe naar een gezonde leefomgeving voor kinderen: thuis, bij de kinderopvang, op school, bij het sporten en in de buurt.

 

#JOGG #7dagenwater #bewustekeuze #GGDZL

Geplaatst op 18 april 2023 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.