Hoogbegaafde kinderen – webinar

Datum:
Tijd:

Wil jij als ouder/opvoeder, zorg- of onderwijsprofessional meer weten over het opvoeden van een hoogbegaafd kind? Informatie en tips van een professional die dagelijks met deze kinderen en hun ouders werkt? Vul je gegevens in onderaan deze pagina en bekijk de herhaling van de webinar!

Kenmerken hoogbegaafd kind

Hoogbegaafde kinderen hebben vaak een andere manier van denken, wat zich kan uiten in bijvoorbeeld een uitstekend geheugen, een sterk analytisch vermogen en een grote creativiteit. In dit artikel zullen we de kenmerken van hoogbegaafde kinderen bespreken en uitleggen waarom het belangrijk is om deze kinderen als ouder op een juiste manier te ondersteunen.

Een van de kenmerken van hoogbegaafde kinderen is dat zij een goed geheugen hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk feiten en details onthouden en leggen snel verbanden tussen verschillende informatiebronnen. Ook hebben zij vaak een uitstekend vermogen om te lezen en te schrijven op jonge leeftijd. Daarnaast hebben hoogbegaafde kinderen een groot analytisch vermogen, wat hen helpt om complexe problemen op te lossen. Zij kunnen snel verbanden leggen en logische conclusies trekken uit gegevens.

Creativiteit is ook een belangrijk kenmerk van hoogbegaafde kinderen. Ze hebben vaak een grote verbeeldingskracht en kunnen originele ideeën bedenken. Deze creativiteit kan zich uiten in verschillende gebieden, zoals muziek, kunst en literatuur. Daarnaast zijn hoogbegaafde kinderen vaak zelfstandig en hebben zij een sterke behoefte aan autonomie en vrijheid.

 

Hoogbegaafd kind opvoeden

Het is van belang om hoogbegaafde kinderen te ondersteunen bij eventuele emotionele problemen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld gevoelens van isolatie en verveling ervaren, omdat zij zich anders voelen dan hun leeftijdsgenoten en niet altijd aansluiting vinden bij hun omgeving. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling en hen te helpen bij het vinden van een passende sociale omgeving.

Op zoek naar nog meer concrete tips? Herbekijk het webinar voor meer informatie of lees ons artikel over hoogbegaafde kinderen.

 

Webinar

In dit webinar gaat Irene Kesselaer-Hospes van Senzai in op de volgende thema’s:
– Wat is hoogbegaafdheid? Hoe (h)erken en signaleer je dit bij jonge kinderen en schoolkinderen?
– Ondersteunings- en ontwikkelingsbehoefte van een hoogbegaafd kind
– Tips voor ouders in de opvoeding

Aanmelden kan door onderstaande gegevens in te vullen, waarna je de link ontvangt in je mail.

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.